I work for a construction rental company in Virginia. My company considers my position salaried non exempt. After 40 hours I am paid variable rate overtime. If I make $1000 per 40 hours a week salary and work 10 hours of overtime my pay will be calculated as follows: ($1000/50 hours=$20.00) ($20.00/2=$10.00) ($10.00 x 10 hours overtime= $100) So, my gross pay would be $1000 salary + $100 overtime.
Now here's what I think is unfair. For the week of Thanksgiving I worked 44 physical hours in four days (we were closed Thanksgiving day). I will be paid 32 regular hours, 8 hours holiday pay and 4 hours variable rate overtime. I feel like I should be paid 40 regular hours, 8 hours holiday pay and 4 hours variable rate overtime. How can they take away 8 hours of actual physical time worked and replace them with holiday pay???